Hi Jobseeker ,  Welcome  |  Like This  |  Subscribe Now  |  need help ?Welcome to JobsMalaysia 2017

JAWATAN KOSONG KPDNKK 2012

Written By Admin on Wednesday, April 25, 2012 | 5:58 PM

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Koperasi Dan Kepenggunaan ditubuhkan pada 27 Oktober 1990. Matlamat penubuhan Kementerian adalah untuk menggalak pembangunan perdagangan dalam negeri yang beretika dan melindungi kepentingan pengguna. Peranan dan fungsi Kementerian telah diperluaskan pada tahun 2009 untuk merangkumi sektor francais dan koperasi.

Sukacita dimaklumkan bahawa KEMENTERIAN PERDAGANGAN DALAM NEGERI, KOPERASI DAN KEPENGGUNAAN WILAYAH PERSEKUTUAN PUTRAJAYA sedang dalam proses menjalankan urusan pengisian jawatan:

1. Pembantu Am Pejabat (N1)


KLIK SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Tarikh Tutup Permohonan: 11 Mei 2012
5:58 PM | 0 comments

JAWATAN KOSONG IKIM 2012


Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM) ditubuhkan pada 18 Februari 1992 di bawah Akta Syarikat 1965 dengan bertujuan untuk memberi kefahaman Islam yang tepat melalui pelbagai program dan aktiviti seperti penyelidikan, seminar, bengkel, forum, perundingan, latihan dan penerbitan. Ia dirasmikan pada 3 Julai 1992 oleh YABhg Tun Dr Mahathir Mohamad, Mantan Perdana Menteri Malaysia.

IKIM kini mempunyai kekosongan untuk jawatan seperti berikut:

- Penolong Pegawai Tadbir Gred 27

KLIK DI SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Tarikh Tutup Permohonan : 4 Mei 2012
5:58 PM | 0 comments

JAWATAN KOSONG PERBADANAN HARTA INTELEK MALAYSIA (MYIPO) 2012


Pada 27 Oktober 1990, Kementerian telah membuat penyusunan semula dan seterusnya Pejabat ini telah diletakkan di bawah bidangkuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna yang kini dikenali sebagai Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan telah ditukar nama kepada Bahagian Harta Intelek (BHI). Bahagian ini bertanggungjawab mentadbir Akta Paten 1983, Akta Cap Dagangan 1976 dan Akta Hakcipta 1987.

Seiring dengan pembangunan MyIPO yang dinamik, kami mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berorientasikan penghasilan kerja bagi mengisi kekosongan jawatan berikut :

- Setiausaha

KLIK DI SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Tarikh Tutup Permohonan : 27 April 2012
5:56 PM | 0 comments

JAWATAN KOSONG BERNAMA 2012

We are Malaysia’s first and number one 24 hours News channel, delivering up to the minute News from all over Malaysia, Asia and around the globe. We deliver local News with an international style creating Malaysian News that is accessible, pertinent, relevant and current. Invites suitably qualified Malaysians to fill the following position of:

1. Wartawan Penyiaran


KLIK SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Tarikh Tutup Permohonan: 19 Jun 2012
5:55 PM | 0 comments

JAWATAN KOSONG MIROS 2012

Written By Admin on Monday, April 23, 2012 | 6:18 PM

MIROS ditubuhkan pada 3 Januari 2007 dan berfungsi sebagai pusat sehenti untuk penjanaan dan penyebaran maklumat tentang keselamatan jalan raya melalui media cetak serta program latihan yang bersepadu. MIROS akan menjalankan kajian dan menilai prosedur sedia ada berkaitan dengan keselamatan jalan raya untuk menjana maklumat yang akan membentuk teras kepada program intervensinya yang berasaskan bukti untuk meningkatkan keselamatan jalan raya.

Institut Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya Malaysia (MIROS), sebuah agensi
Badan Berkanun di bawah Kementerian Pengangkutan Malaysia mempelawa caloncalon yang berkelayakan dalam bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan
jawatan seperti berikut:

1. Pegawai Penyelidik Sosial


KLIK SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Tarikh Tutup Permohonan: 27 April 2012
6:18 PM | 0 comments

JAWATAN KOSONG LEMBAGA PERINDUSTRIAN NANAS MALAYSIA (MPIB) 2012


Lembaga Perindustrian Nanas Malaysia (Lembaga Nanas) adalah sebuah Badan Berkanun yang ditubuhkan pada tahun 1957 yang dahulunya dikenali sebagai Lembaga Perusahaan Nanas Tanah Melayu. Selaras dengan perkembangan industri nanas, perubahan nama agensi kepada Lembaga Perindustrian Nanas Malaysia telah dibuat pada tahun 1992 tertakluk kepada Akta Perindustrian Nanas Malaysia 1957 (Akta 105 – Semakan 1990) di bawah Kementerian Perusahaan Utama.

Warganegara Malaysia yang berkelayakan, komited dan berdedikasi adalah dipelawa untuk berkhidmat di LPNM bagi mengisi jawatan berikut :

1. Setiausaha Pejabat (N27)

KLIK DI SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Tarikh Tutup Permohonan : 29 April 2012
6:17 PM | 0 comments

Ads


Interview Tips

Great interviews arise from careful groundwork. You can ace your next interview if you:

1. Enter into a state of relaxed concentration.

2. Act spontaneous, but be well prepared.

3. Set goals for the interview.

4. Know the question behind the question.

5. Follow up with an effective "thank you" letter.

6. Consider the interviewer's agenda.

7. Expect to answer the question, "Tell me about yourself." This is a pet question of prepared and even unprepared interviewers.

8. Watch those nonverbal clues. Experts estimate that words expressonly 30% to 35% of what people actually communicate; facial expressions and body movements and actions convey the rest.

9. Be smart about money questions. Don't fall into the trap of telling the interviewer your financial expectations.

10. Don't hang out your dirty laundry. Be careful not to bare your soul and tell tales that are inappropriate or beyond the scope of the interview.

Latest Jobs

Blog Archives