Hi Jobseeker ,  Welcome  |  Like This  |  Subscribe Now  |  need help ?Welcome to JobsMalaysia 2017

JAWATAN KOSONG MRSM 2012

Written By Admin on Sunday, June 17, 2012 | 1:22 PM

1. Guru Biologi
2. Guru Bahasa Melayu

Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut :-

a) WarganegaraMalaysia;

b) Berumur tidak kurang dari l8 lahun pada tarikh tutup iklan jawatan;

c) (i) ljazah Sarjana Muda yang diiktiraf aleh kerajaan daripada institusi-inslitusi Pengajian Tinggi Tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;atau

(ii) ljazah Sarjana Muda Kepujian dalam bidang berkailan yang diiktiraf aleh kerajaan daripada instilusi-institusi Pengajian Tinggi Tempalqn atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; DAN

(iii) Kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus ujian lisan) pada peringkat Sijil pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Mengemukakan surat permahonan secara rasmi beserta resume dan salinan sijil-sijil yang disahkan surat beranak, kad pengenalan dan lain-laln dakumen berkaitan serla 2 keping gambar berukuran passport dihantar kepada :-

Pengetua,
Maklab Rendah Sains MARA Kubang pasu
Lat 1929. Jalan Kg. Gelang,
06000 Jitra,
Kedah Darul Aman.
Tel :04-9170695 / j7
Fax :04-9170699

Tarikh tutup permohonan 25 Jun 2012

sumber iklan : http://www.mrsmkm.edu.my/kubangpasu
iklan jawatan klik sini
1:22 PM | 0 comments

JAWATAN KOSONG KEMENTERIAN DAN INDUSTRI ASAS TANI MALAYSIA 2012


Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan di Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani Malaysia.

i) Pembantu Am Pejabat Gred N1
ii) Pekerja Awam Gred R1
iii) Pemandu Kenderaan Gred R3

*maklumat lanjut klik nama jawatan

Permohonan bagi jawatan ini boleh dibuat melalui Borang Pendaftaran Pekerjaan Di Sektor Awam (SPA8i). http://www.spa.gov.my/Portal/

 Tarikh tutup permohonan: 02 Julai 2012 (Isnin)
1:22 PM | 0 comments

JAWATAN KOSONG UNIVERSITI PERTAHANAN NASIONAL MALAYSIA 2012

Sejarah Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) bermula dengan penubuhan Akademi Tentera Malaysia (ATMA) pada 1 Jun 1995 sebagai organisasi yang bertanggungjawab menjalankan program pengajian di peringkat Sarjana Muda dan latihan ketenteraan kepada Pegawai Kadet Angkatan Tentera Malaysia (ATM). Peranan ATMA kemudian diperluaskan dengan menjadikannya sebagai UPNM yang diwartakan pada 10 November 2006.
UPNM kini mempelawa warganegara yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan seperti berikut:

Warganegara Malaysia Dipelawa untuk mengisi Jawatan Kosong Berikut :-

1. PENYELIA KOPERASI

MUAT TURUN SYARAT LANTIKAN

Tarikh Tutup Permohonan: 25 Jun 2012
1:20 PM | 0 comments

JAWATAN KOSONG TLDM 2012


Tentera Laut Diraja Malaysia bermula dengan pembentukan Tentera Laut Sukarelawan Simpanan Negeri Selat (TLSSNS) – Straits Settlement Naval Volunteer Reserve – yang telah ditubuhkan oleh kerajaan kolonial British di Tanah Melayu pada 27 April 1934 di Singapura. TLSSNS ditubuhkan untuk membantu Royal Navy mempertahankan kawasan perairan Tanah Melayu ekoran perkembangan dan pergolakkan politik di Asia di mana Empayar Jepun sedang memperluaskan kuasa dan pengaruhnya.
Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) mempelawa belia dan beliawanis tanahair untuk berkhidmat sebagai anggota TLDM peringkat rendah (Lain-Lain Pangkat) lelaki dan wanita di dalam pelbagai bidang kepakaran dan cawangan.

1. KELAYAKAN AKADEMIK.

a. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan dengan kepujian dalam subjek Bahasa Melayu, keutamaan diberikan kepada calon yang mendapat kepujian dalam subjek Matematik, Sains dan Bahasa Inggeris pada peringkat peperiksaan tersebut atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.

b. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan dan sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang ketukangan yang berkenaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.

2. LAIN-LAIN KELAYAKAN

a. Pemohon mestilah warganegara Malaysia berumur di antara 18 hingga 23 tahun pada tarikh angkat sumpah 24 Sep 2012.

b. Sihat tubuh badan dan tidak cacat anggota.

c. Berat badan minima 49 kg (Lelaki) 40.5 kg (Wanita), tinggi sekurang-kurangnya 1.62 meter (Lelaki) 1.60 meter (Wanita), Body Mass Index (BMI) di antara 19 - 26.9 (Lelaki) 18 - 23 (Wanita). Cara pengiraan: BMI : ( Berat/kg ) Tinggi(meter) / Tinggi(meter)

d. Ukuran dada biasa 76 sm dan kembang 81 sm (Lelaki sahaja).

e. Penglihatan hendaklah terang dan jelas tanpa cermin mata atau kanta sesentuh serta tidak kabur warna.

3. SIJIL DAN DOKUMEN
a. Pemohon dikehendaki membawa bersama sijil dan dokumen yang ASAL. Kad Pengenalan (MY Kad), Sijil Kerakyatan Malaysia (jika ada), Sijil Kelahiran Pemohon, Penyata/Sijil SPM/SPMV/SKM/PMR, Sijil Berhenti Sekolah (tamat tingkatan 5), Sijil Penglibatan Sukan/Persatuan dan Sijil Akademik lain.

b. Pemohon juga dikehendaki membawa bersama sekeping gambar terbaru berukuran pasport (gambar tidak akan dikembalikan) dan sampul surat berukuran 16 sm x 23 sm bersetem RM1.00 beralamat sendiri.

c. Kepada pemegang Kad Pengenalan Sementara, kemasukan untuk menyertai perkhidmatan ATM ditangguhkan sehingga pemohon memiliki MY Kad.

4. PUSAT PEMILIHAN
a. Sila hadir di pusat pemilihan yang tercatat seperti di Jadual Pemilihan.Waktu pendaftaran dibuka mulai jam 0900 pagi hingga 1000 pagi, permohonantidak akan diterima selepas tamat waktu pendaftaran. Pemohon dikehendakiberpakaian sukan, baju ‘T’ berkolar, seluar panjang sukan, berkasut sukan dan berstokin.

Sebarang pertanyaan, sila hubungi:
Markas Tentera Laut
Cawangan Pengurusan Perkhidmatan Sumber Manusia - Bantuan
Wisma Pertahanan
Jalan Padang Tembak
50634 KUALA LUMPUR
(Untuk Perhatian: Sel Pengambilan LLP)
Telefon: 03 – 20713177/6925
Laman Web: www.navy.mil.my
1:19 PM | 0 comments

Ads


Interview Tips

Great interviews arise from careful groundwork. You can ace your next interview if you:

1. Enter into a state of relaxed concentration.

2. Act spontaneous, but be well prepared.

3. Set goals for the interview.

4. Know the question behind the question.

5. Follow up with an effective "thank you" letter.

6. Consider the interviewer's agenda.

7. Expect to answer the question, "Tell me about yourself." This is a pet question of prepared and even unprepared interviewers.

8. Watch those nonverbal clues. Experts estimate that words expressonly 30% to 35% of what people actually communicate; facial expressions and body movements and actions convey the rest.

9. Be smart about money questions. Don't fall into the trap of telling the interviewer your financial expectations.

10. Don't hang out your dirty laundry. Be careful not to bare your soul and tell tales that are inappropriate or beyond the scope of the interview.

Latest Jobs

Blog Archives